2013. január 7., hétfő

Egy csoda: Zeller

Sosem mertem megenni, merthogy tuti fura..
Ma kipróbáltuk a párolót és tettünk bele zellert (gumó) is, párolva is nagyon finom, és nyersen pedig világbajnok. 100 gr 16 kcal
Fokhagymás joghurtba mártogatva pedig... elmondhatatlan.


2 megjegyzés:

ildii írta...

Zsuzsi, tök jó:) A zeller tényleg elképesztően finom nyersen. Pl. nagy lyukú reszelőn reszelve salátának (különösen kicsi reszelt almával, dióval és joghurttal), de ha van kedved próbáld ki "diétás chips"-ként is: jó vékonyra szeletelve (zöldséghámozóval a legegyszerűbb) tepsire, ha van olajspriccelőd, akkor azzal spricceld meg őket picit, sütőbe be, esküszöm finomabb, mint a hagyományos burgonyás (na jó, én jobban szeretem:).

ildii írta...

Ja, és szerintem a karalábé is ugyanígy működik (különösen a lila, mindjárt tavasz!:)), nagy lyukún reszelve salátába és zöldséghámozóval "chipsesítve" is.