2012. augusztus 17., péntek

Mercformin?

Az endokrinológusommal karöltve megbeszéltük, ha elhagyom a -25 kilogrammot abbahagyom a gyógyszer szedését. PCO-s vagyok, sok mellékzöngével.
Két dologra figyelmeztetett, ill két tünetre, ami megmutathatja, hogy talán vissza kell állnom a napi rendszeres szedésre.
Az egyik tünet a hízás, a másik pedig kellemetlen helyen, kellemetlen bőr tünet(ek).
Mindkét tünet 3 héttel a gyógyszer elhagyása után megjelent, így ma kiváltottam újra, és holnaptól szedni fogom. Valószínű még jó pár kilogramm szükséges lehet a gyógyszer elhagyásához.


Kísérletezés alatt áll nálam egy puding "torta" ami lassacskán átlényegül pohárkrémmé.
Várom a segítő ötleteket! A lényeg, hogy energiamentes szörpbe áztatott zabpelyhet teszünk egy pohár aljára, nagyon vékonyan. Én piros szörpöt választottam, és vanília pudingot.
Tehát az lekerül a pohár aljára és arra óvatosan rámerjük a zsírszegény tejjel, édesítővel kreált vanília pudingot. Megvárjuk míg megszilárdul, majd újra vékonyan a piros zabpehely, és ismételten puding.
Na ezt az egyveleget nem tudom kiszedni a formából és így lesz a tortából pohárkrém. Egyszer már félig sikerült ;)  jól néz ki :) és az íze sem rossz.

6 megjegyzés:

VKOrsi írta...

szerintem azt az áztatott zabpelyhet soha nem is fogod tudni, a pudingkrém kellő sűrűségben megáll magában.
Az alja helyett kellene valami más. Gondolgkodom kicsit rajta.

VKOrsi írta...

http://green-tearoom.blogspot.hu/2012/06/hazi-muzliszelet-nyirfacukorral.html
ez alapján a műzliszelet alapján indulnék el. Mert ez tuti vágható.
Mivel itt a lányok nem a szokásos vaj+cukor keverékkel fogják össze a magokat, így sokkal energiatakarékosabb a végeredmény.

VKOrsi írta...

http://green-tearoom.blogspot.hu/2012/07/light-csokitorta-mandulaliszttel.html illetve ennek az alja is jó lehet

MaManjana írta...

A csokitortájuk állati jól néz ki, de szerintem a kalóriatartalma még mindig irtó magas, egy csomó nagy zsírtartalmú összetevő van benne (mandula, kakaó, tejszín), úgyhogy lehet, hogy CH szempontból lightos, viszont kalóriás. :-(

VKOrsi írta...

persze, de én most csak az alsó tésztaréteg kiváltására írtam alternatívát :)

Zsuzsi írta...

Köszi Orsi :) Nagyon jó!