2012. május 23., szerda

Túrós édesség

Hozzávalók:

- 30 dkg sovány túró (nekem most Bakony)
- 175 gr sovány joghurt
- zselatin fix por
- tejszínízű habpor
- 1,5 dl 1,5%-os tej
- fél citrom leve
- reszelt citromhéj
- folyékony édesítő

A hideg tejjel felverjük a tejszínhabport, félretesszük. A túrót - ha kell - áttörjük, és összekeverjük a joghurttal, a citromhéjjal, citromlével, édesítővel, közben hozzákeverjük a zselatin fixet. Ha ez megvan, óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. Tortaformába, őzgerincbe öntve 3 órára hűtőbe tesszük.

Én most úgy csináltam, hogy egy őzgerincet kibéleltem folpack-kal, 90 gr felezett epret tettem az aljára, és rásimítottam a túrós masszát. Ha tényleg megdermed és a családnak is ízlik, akkor megvan a nyár slágerdesszertje, mert ennél egyszerűbbet én még nem láttam. :-)

Az egész összesen 545 kcal / 46 gr szénhidrát / 19 gr zsír. Az őzgerinc miatt 23 szeletet lehet belőle vágni, egy szelet 23,7 / 2 / 0,83.

Update. Hat órás pihengetés után látszólag egyben van a dolog, de nem dermedt meg igazán, kanalazható. Legközelebb vagy két zacskó zseléfixet teszek hozzá, vagy a hagyományos, melegítős módszernél maradok. Mert amúgy nagyon finom. :-)

1 megjegyzés:

orsi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.