2012. március 31., szombat

Cukkinis fasírt barna rizzsel

  • 8 dkg Csirkemell
  • 25 dkg Cukkini
  • 8 dkg Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 darab S-es méretű Tyúktojás
  • 3 dkg Zabpehely
  • 1 dkg Rozs liszt
  • 2 evőkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 0.2 dkg Mustár
A cukkinit lereszeljük, besózva állni hagyjuk. A darált csirkemellet összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, mustárral. Sóval, borssal, ízlés szerint oregano-val fűszerezzük. A zabpelyhet kevés langyos vízben állni hagyjuk, hogy megszívja magát. A cukkinit kinyomkodjuk, és a zabpehellyel meg a felvert tojással a húshoz adjuk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha túl híg a massza, akkor egy evőkanál rozslisztet teszünk hozzá. Olajjal vékonyan kikent teflon serpenyőben evőkanállal lepénykéket formázunk, oldalanként pár perc alatt megsül. Barna rizzsel vagy salátával is fogyaszthatjuk.

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória626.49 kcal
Fehérje30.47 g
Szénhidrát49.69 g
Zsír34.53 g
Nátrium0.31 g
Élelmi rost14.67 g

Nekem ebből 10 db lepény lett. Barna rizzsel (4 dkg) és snidlinggel ízesített joghurt öntettel ettem belőle 3 darabot, ebédre. 366 kcal.






































Nincsenek megjegyzések: