2012. március 30., péntek

Ribizli krémleves

Hozzávalók:

450 gr ribizli
100 gr natúr joghurt
1 ek. étkezési keményítő
1 karika citrom
2 tk. forralt bor fűszerkeverék
1 tk. vaníliakivonat
édesítőszer

A ribizlihez és a fűszerekhez 1,2 liter vizet öntünk, felforraljuk. Kihalásszuk a citromkarikát, a ribizlit leturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük, visszatesszük a tűzre. Habverővel hozzáadjuk a joghurtot és a kevés vízzel elkevert keményítőt. Ízlés szerint édesítjük.

Az egészből 1,5 liter leves lett, összesen 300 kcal.

(És mielőtt valaki elküldene melegebb éghajlatra az eperért és a ribizliért, ezeket a mélyhűtőből szedem elő, szorgos rokonoktól kaptuk még tavaly, most ürítem a fagyasztót...)

Nincsenek megjegyzések: