2012. július 15., vasárnap

Elveszve

Kicsit elvesztem az utóbbi időben, de visszatérek :0)
Az almazselémről is szerettem volna mesélni, a csökkent lelkesedésről, az épphogy súlytartásról, a tomboló hormonokról, és egyebekről.

Kezdem az almazselével. Biztosan nem vagyok vele egyedül, hogy néha úúúúúgy ennék valamit, 10* is kinyitom a hűtőt, és fél órával később sem találok benne semmit, amit  lelkifurka nélkül is megehetnék.
Ekkor született meg az almazselé gondolata: Egy fél almát apróra vágok 2,5 dl vízbe helyezem, 10 szem édesítővel a mikróba teszem  kb 3 percre, majd fogok egy kis tasakos tortazselét (mint a sütőpor olyan zacsiban kapható lidl) és hozzákeverem, újra 3-4 perc a mikróban. A tetejét beszórom kevés fahéjjal és irány a hűtő.  Pár óra alatt érik isteni zselés nasivá, de mivel ez nem azonnali hami, így előre kell gondolkodni.

A csökkent lelkesedés: A párommal együtt kezdtünk, ő mivel kevesebb súlyfelesleggel bírt, lefogyta a kitűzött célt, és most már csak súlyt tart. Nagyon sokkal egyszerűbb volt vele együtt, most kell kidolgoznom, az eddig nagyon kényelmes együtt stratégia helyett az önállót.
Tudom, hogy ez magyarázkodás, de valóban én is átcsúsztam, a csak súlyt tartok tendenciába. Nem tudom most magammal szemben azt a régebbi szigort betartani. Egyszerűen nem megy. :( Nagyon elszomorít és szorongóvá tesz, de akkor sem.

Hetekig nem tudtam a súlyomat normálisan mérni, a hormonok, a műtét, ödéma, fekvés, azt hittem biztosan sokat híztam, de szerencsére nem. A valós súlyommal még most sem vagyok egészen tisztában, de pár nap és végre szembesülhetek a tényekkel.

Mozgás: Újra elkezdtem intenzívebben mozogni, na ez nálam a sok km biciklizés és a Nordic Walking.
Más mozgásformákat egyszerűen nem tudok élvezni, ez a kettő viszont teljesen kikapcsol.
Tegnap viszont lezuhantam a lépcsőn, és térdre estem. Kicsit megijedtem, hogy azért relatíve friss műtöttként ekkorát zakózni, mekkora szerencse?
De hála az égnek egy bal merev térd lett csak az eredmény, így pár nap és újra mobil leszek.  A hónap végén találkozom a blogíró társakkal, remélem addig és utána is a lelkesedésem visszatér, és újra le tudok menni 1200 kcal alá.. a mostani 1500-1800 kcal-ról.

1 megjegyzés:

MaManjana írta...

Ezt a zseléreceptet ellopom. Bár én nem édes-, hanem sós-szájú vagyok inkább, mostanában rám jön néha az édességezhetnék. Jól hangzik ez a zselés cucc. :-)