2012. július 26., csütörtök

Ruházkodás

Természetesen 50kg mínusszal könnyebb a ruházkodás, mint korábban, de a méretkiválasztás sokkal nehezebb. Amíg 150kg-s voltam, nem volt más választásom, minthogy bementem az Ulla Popkenbe, és egy rakás pénzért megvettem a bármit (melltartón és zoknin kívül). A bármi mindig stabilan ugyanaz a méret volt. Legyen az bugyi, nadrág, póló, pulcsi stb. Mind stabilan 54/56-os volt. Na, jó, a végén a nadrágom 58-as, de az nem a cég hibája, hanem az enyém.
Most már nem veszek Ulla Popkenben semmit, mert botrányosan drágák, és már kapok máshol is, sokkal olcsóbban. Az megdöbbentő volt számomra, hogy egy adott cégen belül a nagy méret és a normál méret között sem egyértelmű az átjárás. Pl C&A nagy méretűk közül 46-os farmerom van, a normál méretből a 48-as határeset. Arról ne is tegyünk említést, hogy a nagy méretűeknek van magas derekuk, a normál méretűek között rengeteg a csípő fazon, ami nekem szóba sem jöhet.
Takkonál a nagy méretből 44/46-os szoknyát vettem, 42/44-es fölsőt, a normálból meg az XXL-esben botrányosan nézek ki, annyira feszül rajtam. Szóval ott vagy 1,5 méret különbség van a kétféle méretezés között.
Tescos halászgatyáim 48-asok, mert a 46-osok nem jöttek át a vádlimon, de a 48-asba öv kell kezdetek óta. Jó, cserébe 2900Ft-ba került darabja, az Ulla Popkenes 25000 helyett. Nem mindegy. Ezért bevállalom az övet :)
Decathlonban meg nem is egységes a számozás. Van, amit számosít, abból 48-as volt jó (nem sztreccs rövidnadrág), van ami meg betűs méretezés, az XL (kicsivel rajta van, hogy az is 48-as).
Szóval nagyjából okésak a számok, csak pont annyira nem, hogy az ilyen szempontból elkényeztetett cory próbálhasson mindent fel több méretben is :) Persze, nem panaszkodom, édes teher ez.

4 megjegyzés:

MaManjana írta...

Én meg mérgemben már azt mondtam, hogy bakker, mégis elmegyek újra a RENI-be (azt ismered, Cory?), ott legalább biztos lesz rám nadrág. :-O
CSak az a baj, hogy ott nincs lenvászon, vagy farmer, régebben is inkább az elegánsabbakat vettem ott (nem olcsó, de mégsem Ulla).

cory írta...

Ismerem, de én nagyon farmeros vagyok, úgyhogy az nem jött szóba soha.

MaManjana írta...

Én munkába való meg alkalmi cuccokat vettem onnan. Volt, hogy egyik nap kiderült, két nap múlva konferencián kell részt vennem, kellett S.O.S. valami, életem legjobb nadrágkosztümjét ott lőttem egy perc alatt. (Most már az is nagy...)

zazálea írta...

tőletek lendületet kap az ember, még egy ruhavásárlós bejegyzéstól is:D