2012. április 21., szombat

Gombás csirkemell

Hozzávalók:

- csirkemell
- csiperkegomba
- tejföl 12%-os
- zsírszegény joghurt
- vöröshagyma
- fokhagyma
- mustár
- olaj
- rozsliszt
- só, bors, pirospaprika
- paprika
- paradicsom

A csirkemellet egy nappal főzés előtt sózzuk, mustárral megkenjük, hűtőbe tesszük.

A főzés napján mindkét oldalát liszttel (20 gr) megszórjuk, 1 evőkanálnyi forró olajon elősütjük, borsozzuk, félretéve melegen tartjuk. 1 teáskanálnyi olajon megfuttatjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzákeverjük az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, fokhagymát és a gombát, ezeket pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük némi vízzel, újraforráskor hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt és egy kiskanálnyi (10 gr) lisztet. Visszatesszük bele a hússzeleteket és puhára pároljuk.

Nekem így 231 kcal lett egy adag (ez egy szelet hús, szafttal), tovább csökkenthető azzal, ha a tejföl-joghurt arányt eltoljuk a joghurt felé (decinként 90 kcal a különbség!), és valószínűleg a liszttel való megszórást is el lehetne hagyni. 

Nincsenek megjegyzések: