2012. április 18., szerda

Fogyókúrák

Már ezer éve akartam erről írni, de valahogy mindig kimaradt.

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, sok mindent kipróbáltam már. Narancs-tojás diéta (ezerféle néven fut a neten), 90 napos (a második gyümölcsnapon belebuktam), káposztaleves stb. Persze mindig rájöttem, hogy nálam, a brutális túlsúlyommal a rövidebb diéták szóba sem jöhetnek, mert mondjuk egy 5 napos narancs-tojás diéta remek arra, hogy hétvégére beleférjen az ember egy adott ruhába, de 65kg leadására, ami nálam a cél, esélytelen. Mert ha heti 5kg-t le is lehet vele esetleg adni (max az elején, később már tuti nem működne úgy), akkor is 13-szor kéne ismételni! Olyan brutális hiánybetegségeim lennének, hogy ihaj.

Persze vannak a mindenféle segédeszközök is. A beszedhetők többsége arról szól, hogy valamit kihajt belőled. Vagy a vizet, ami az elején látványos kg-kat hoz mínuszban, de hosszú távon nem megoldás. A másik eset, hogy kihajtja, amit megettél, hát ez azon túl, hogy nem túl kellemes, nem is túl egészséges.
Aztán persze vannak a mindenféle turmixok, amik nem tudom, működnek-e, sosem próbáltam egyikfélét sem, csak azt tudom, hogy én nagyon szeretek jókat enni, így az, hogy egy műízű folyadékra cseréljek le egy főétkezést (hát még kettőt), kizárt dolog!

Mostanában egyre többet hallani a mindenféle műtéti beavatkozásokról. A gyomorgyűrűről sokat olvastam, nem azért, mert komolyan felmerült volna, hogy berakassak egy ilyet, hanem a sok kg leadása utáni bőrregenerációról kerestem infókat a neten, amikor belefutottam egy gyomorgyűrűs topicba. Bőr ügyben nem tudtam meg túl sokat, de végigolvastam a topicot, és megdöbbentem. Elképesztő szövődményekről olvastam, küzdelmekről, és persze kő kemény diétáról. Nem irigylem őket.

Én ennek az egész fogyásnak úgy mentem neki, hogy bár tudom, rettentően elcsépelt már, de tényleg életmódváltásra készültem, hiszen úgy gondolom, akármilyen küzdelemmel leadok egy csomó zsírt, majd visszatérek a korábbi életmódomra, és pikk-pakk ott találom magam, ahonnan elindultam. Na, erről szó sem lehet! Soha többet nem leszek akkora! Így olyan diétát kerestem, ami hosszú távon, sőt, örökre tartható. Maximum, ha már elértem az álomsúlyomat, akkor nem számolom ennyire szigorúan a kalóriákat. Erre az én, egy cukordiétán alapuló diétám tökéletes, hiszen sok-sok millióan élnek így a világon, és köszönik, jól vannak.

1 megjegyzés:

MaManjana írta...

Szerintem ugyanazt a topikot olvastuk gyomorgyűrű ügyben, hát én is ledöbbentem rendesen, és azzal a lendülettel el is vetettem a műtét elvi lehetőségét is (nem mintha ki tudnánk fizetni, amúgy). Borzasztóakat írtak ott a népek.

A turmixokról majd írok egy posztot, nekem azok is megvoltak. :-)