2012. április 6., péntek

Mérleg

Van egy sima egyszerű, digitális mérlegem. Nem jegyez meg semmit, nem számol ki semmit... Igazából szerintem ez mindegy is. A lényeg, hogy mindig ugyanazon méreckedjünk, mert a mérlegek között lehet néhány kg különbség.

Az elmélet az, hogy heti egyszer álljunk mérlegre. Ez nagyon jól hangzik, és persze én is tudom, de azért vannak hullámaim, amikor gyakrabban teszem. Ráadásul elvileg ugyanabban a napszakban kellene mérnünk magunk mindig, mert nálam pl az esti és a reggeli súlyom között akár 1,5kg különbség is tud lenni. A legtutibb, ha reggel pisilés után, reggeli előtt méreckedik az ember, ekkor a legkevesebb ;)
Mondom, ez az elmélet, de bizony csináltam már olyat, hogy pisi előtt és után is mérlegre álltam, aztán jól kiakadtam, hogy több lettem :D

A lényeg, a mai mérlegelés azt mutatta: 104,9 :D azaz -45kg :D

3 megjegyzés:

MaManjana írta...

Engem nagyon durván kiakaszt az ingadozás, ahogy írod, másfél kiló különbség egy napon belül... nem is állok rá, tényleg csak hetente egyszer.

Fontos az is, hogy mindig ugyanarra a helyre tegyük a mérleget, legalábbis nálunk egyenetlen a parketta, 30 másodpercen belül is tudok másfél kilós különbséget felmutatni... :-) Azóta kiviszem az előszobába, a kőre...

MaManjana írta...

Ez a -45 kg, ez igen!

Vivien Tóth-Szabó írta...

Én minden reggel mérek (pisilés után), táblázatban vezetem, grafikont rajzolok (hozzá kell tennem, Office/GoogleDocs imádó vagyok), és nagyon sok érdekes dolog látszik:

Már azelőtt elkezdtem mérni, hogy bármilyen elveket is követtem volna. Ugrált naponta össze-vissza, akár 2 kg-okat is.
Majd elkezdtem csupán annyit csinálni, hogy naponta 5-ször eszek, és a diagramon gyönyörűen látszik, hogy nem ugrál, amikor változik (és lefelé változik), akkor szép lassan, egyenletesen.
Természetesen a hétvégére, amikor nem tudtam a 5-re figyelni azonnal ugrálással válaszolt.

Mindez úgy, hogy gyakorlatilag 0 mozgás (csak pilatesre járok rendszeresen, de most az is kimaradt)

Rendszeres visszajelzés, és így akár -20 dkg-nak is örülhetek, mert a diagramon az is látszik!!!

:)