2012. április 20., péntek

Ebéd és a kistesók

A krumplileves hagyományos módon készült (kókuszzsírral) a krumpli bő egyharmadát egész apróra vágtam, hogy ők útközben jól megfőve, besűrítsék a levesem. Tejföl helyett joghurt, és galuska helyett jó pár fokhagyma gerezd úszkált a levesben.

Életem egyik nagy felismerése volt, hogy imádom az avokádót. Kivájom, só, bors, fokhagyma és összekever, nem pirítóson..puffasztott rizsen, meg fogtok lepődni, milyen jó azon is.

A tegnap esti vacsim is prezentálom, amivel apánk lepett meg. Csirke, zöldségekkel.




4 megjegyzés:

MaManjana írta...

De jól néznek ki! :-)

Avokádóval azért vigyázni, tele van zsírral, állítólag az a nyersétkezés vaja... (én a kicsivel etetem elég gyakran :-) )

Zsuzsi írta...

A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. Ám :D :D :D

Zsuzsi írta...

Nagyon nagy álmom, hogy egyszer nyers koszton élhessek egy-két hétig, de úgy hogy nyaralok, pihenek, és elém teszik..

MaManjana írta...

Jól van na, tudom én, hogy az jófajta zsír. :-)

Egy ilyen nyerskúra mindannyiunknak kijárna már. :-D