A legutóbbi kísérletem nem sült jól el (korpa), úgyhogy most valami mást alkottam.
Hozzávalók:
250 gr sovány túró
1 tojás
50 gr zabpehely
reszelt citromhéj, vaníliakivonat, édesítő ízlés szerint
30 gr zsemlemorzsa
A túrót a tojás sárgájával, a fűszerekkel, édesítővel és a kávédarálón ledarált zabpehellyel összekevertem, aztán hozzáadtam a habbá vert fehérjét. Csak addig pihent, amíg felforrt a víz, és amíg megpirítottam a zsemlemorzsát, aztán vizes kézzel kis gombócokat formáztam, lobogó vízben pár perc alatt megfőztem, zsemlemorzsába forgattam.
Ebből a mennyiségből nekem 11 gombóc lett, darabonként 47,2 kcal / 5,88 gr CH / 0,83 gr zsír.
Édesítős natúr joghurttal ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése