Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán (kb. 450 gr a húsa)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz (175 gr) natúr joghurt
- 1 tk (8 gr) mustár
- 5 ml olívaolaj
- bors
- só
- citromlé
A padlizsánokat szurkáljuk meg (fogpiszkálóval), különben a sütőben felrobbannak. Tegyük rácsra, süssük addig, amíg a héja fekete és ráncos lesz (grillen, faszénen isteni). Fa késsel (én az amúgy palacsinta fordításra használt izét vettem elő) kaparjuk ki a padlizsán húsát és a többi hozzávalóval turmixoljuk simára. Pár órányi hűtés után fogyasztható.
Ebből a mennyiségből nekem kicsivel több mint 500 gramm kencém lett, 52 kcal / 100 gramm. Pirítóssal, pitával, puffasztott
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése