- 8 dkg Csirkemell
- 25 dkg Cukkini
- 8 dkg Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 darab S-es méretű Tyúktojás
- 3 dkg Zabpehely
- 1 dkg Rozs liszt
- 2 evőkanál Finomított napraforgó étolaj
- 0.2 dkg Mustár
A cukkinit lereszeljük, besózva állni hagyjuk. A darált csirkemellet
összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, mustárral.
Sóval, borssal, ízlés szerint oregano-val fűszerezzük. A zabpelyhet kevés
langyos vízben állni hagyjuk, hogy megszívja magát. A cukkinit
kinyomkodjuk, és a zabpehellyel meg a felvert tojással a húshoz adjuk.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha túl híg a massza, akkor egy
evőkanál rozslisztet teszünk hozzá. Olajjal vékonyan kikent teflon
serpenyőben evőkanállal lepénykéket formázunk, oldalanként pár perc
alatt megsül. Barna rizzsel vagy salátával is fogyaszthatjuk.
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 626.49 kcal |
Fehérje | 30.47 g |
Szénhidrát | 49.69 g |
Zsír | 34.53 g |
Nátrium | 0.31 g |
Élelmi rost | 14.67 g |
Nekem ebből 10 db lepény lett. Barna rizzsel (4 dkg) és snidlinggel ízesített joghurt öntettel ettem belőle 3 darabot, ebédre. 366 kcal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése