Hozzávalók:
450 gr ribizli
100 gr natúr joghurt
1 ek. étkezési keményítő
1 karika citrom
2 tk. forralt bor fűszerkeverék
1 tk. vaníliakivonat
édesítőszer
A ribizlihez és a fűszerekhez 1,2 liter vizet öntünk, felforraljuk. Kihalásszuk a citromkarikát, a ribizlit leturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük, visszatesszük a tűzre. Habverővel hozzáadjuk a joghurtot és a kevés vízzel elkevert keményítőt. Ízlés szerint édesítjük.
Az egészből 1,5 liter leves lett, összesen 300 kcal.
(És mielőtt valaki elküldene melegebb éghajlatra az eperért és a ribizliért, ezeket a mélyhűtőből szedem elő, szorgos rokonoktól kaptuk még tavaly, most ürítem a fagyasztót...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése